Over Open Brief

Mijn naam is Guido Bik en ik ben de schrijver achter de brieven op openbriefaanhetgeweten.nl
De open brieven zullen zich meestal richten op een specifieke groep in de Nederlandse Samenleving en soms een groep zo groot als de gehele burgerij.

Waar haal ik de autoriteit vandaan om uw geweten aan te spreken?
Ik ben een bezorgde burger, weinig meer, een rol die u ook wel eens zal spelen. Als late student, studeer ik nu Filosofie, maar of een Open Brief uw geweten aanspreekt, moet u afhankelijk van de inhoud voor u zelf afwegen. De werkelijke autoriteit van elke boodschap ligt in de inhoud.

Waar ik misstanden meen te herkennen, zal ik dit adresseren. De inhoud van de brieven kan daarom nogal uiteen lopen. Doch heb ik speciaal aandacht voor de promotie van Burgerschap, Verantwoorde politiek, Duurzaamheid en een Stabiele Financiële sector. Goeddeels het gehele maatschappelijke veld. De eerste Open Brief (en deels de aanleiding voor dit project) is gericht aan de pensioenfondsbeheerders van nu om schadelijke voedselspeculatie een halt toe te roepen. In de nabije toekomst verwacht ik geen tekort aan dubieuze onderwerpen, die een moreel appel behoeven.

Advertenties

§ Een Reactie op Over Open Brief

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s